Att adoptera en hund från oss kostar totalt 7000 kr (4000 kr för seniorer) och kostnaden kan delas upp i två delar - en för att boka hunden och den andra delen för att göra hunden resklar.
OBS. Bokningsavgiften återbetalas ej om adoptören avbokar hunden


Vi går inte med på avbetalning när det gäller våra kostnader då detta är summor som går direkt till att göra hunden färdig för resa, samt transportkostnad till Sverige.


För att adoptera en hund genom oss måste man ha fyllt 18 år. Vi vill även veta tidigare erfarenhet av hund, hur hunden kommer att bo, vad du arbetar med och om man har en långsiktig plan för hundens framtid - hur mycket tid kommer hunden spendera ensam på dagarna, finns tillgång till hundvakt m.m.Veterinärbesiktning
Det finns även möjlighet att be om ytterligare en veterinärbesiktning, utöver den som görs i traceskenneln innan hundens avresa. Denna besiktning görs tidigare i adoptionsprocessen och är ett valfritt tillägg för adoptören.
Kostnaden för denna besiktning kostar 800 kr och kan ej återbetalas då det är en oavkortad veterinärkostnad.


Kostnad och betalningsprocess

När man efter god kontakt med oss har blivit godkänd som adoptör och har bestämt sig för vilken hund man vill adoptera betalas 2000 kr (alt 2800 kr inkl den extra veterinärbesiktningen) i bokningsavgift. Denna summan kan inte återbetalas om adoptören ändrar sig då detta är den totala kostnaden för att göra hunden redo hos veterinären.
Resterande 5000 (alt 2000) kr betalas in senast dagen innan transporten lämnar Sverige, men man kan även välja att betala in hela beloppet på en gång.

Självklart skrivs även ett adoptionsavtal på av ett ombud från föreningen och adoptören.


Kastrering, blodprover och vaccinationer

Alla våra hundar (gamla nog för att ha alla nödvändiga antikroppar) är testade för typiska medelhavssjukdomar (leishmania, hjärtmask, fästingfeber m.m) genom en grundlig blodanalys. 
Alla våra hundar kommer till Sverige kastrerade, med undantag för valpar som är för unga - men vi ser helst att så många hundar som möjligt har genomgått ingreppet innan de reser till sina nya hem. Gäller det valpar vill vi ha adoptörens fulla förståelse för att detta är något som ordnas när hunden är gammal nog.


Hundarna är fullt vaccinerade, har ID-chip, blir avmaskade och blir kontrollerade/står på en Traceskennel två dygn innan avresa. De blir även behandlade mot ohyra, så som fästingar och löss och får ett giltigt EU-pas.

Om några av våra hundar skulle testa positivt på blodtestet kommer adoptören självklart att bli kontaktad rörande detta på en gång.


Det finns tyvärr olika sjukdomar som kan förekomma på hundar i Spanien som inte våra svenska hundar är utsatta för.

Dom sjukdommarna kan du läsa om HÄR.Traces är ett handelsintyg som alla hundar måste ha för att resa lagligt till Sverige från Spanien.
Veckan innan hundarnas avresa kör några från vårat team ner till Spanien för att hämta hem hundarna med vår godkända transportbuss (vi kör alltid våra hundar hem själva) och ser till att dem tas till en traceskennel. Där måste dem stå i 48 timmar innan dem får lämna Spanien.
På traceskenneln kollar dem så att hunden är korrekt chippad, går igenom passet, samt  avmaskar/kollar ohyra och går igenom hundens allmänna dagshälsa. De ser helt enkelt till att hunden är frisk nog att kunna resan hem.
Alla våra hundar är självklart olycksförsäkrade under resan.


Vi är noga med att hjälpa våra adoptörer så gott vi kan genom att evaluera våra hundar så grundligt som möjligt, hur de är i miljön de lever i i Spanien och vägleder på så vis adoptören till den hunden som vi tror skulle passa deras livsstil bäst.
Vi följer även upp hunden i dess nya hem genom att återkoppla med hemmet den första tiden och är måna om att det ska kännas bra för alla parter.


Alla våra hundar beskrivs utifrån den miljö de befinner sig under tiden i sheltret. De gånger några ur vårt team besöker hägnet ser de alltid till att spendera lite extra tid med hundarna och lär känna dem på egenhand. 
Även de som arbetar i sheltret hjälper till att evaluera hundarna och ger oss kontinuerliga uppdateringar om hundarna.
Utöver det så testas alla våra hundar med andra hundar, koppeltränas och får vänja sig vid att åka bil innan dem adopteras ut. När möjlighet ges kan några hundar även bli testade med barn och katt.


Vi är otroligt måna om att det ska kännas lika rätt för oss som för adoptören och att det ska finnas en god kontakt mellan parterna även efter att hunden kommit till sitt nya hem. Vi slutar aldrig bry oss om våra hundar!


Har du läst igenom detta och känner att du är redo att ta steget att välkomna en hund från Spanien?
Har du andra frågor rörande adoption?
Tveka inte att höra av dig till oss, så svarar vi så snart vi kan!