Vi har idag nära kontakt med ett shelter i Spanien.
Utöver detta så har vi även ett nära samarbete med statligt ägda shelters/killingstations där många utav våra hundar köps ut ifrån. Ett fåtal utav våra hundar kommer även ifrån andra shelters som vi försöker hjälpa så gott vi kan. Allt för att minska antalet oönskade hundar i kennlarna.

Alla involverade i dessa shelters jobbar outtröttligen för att ge "sina" hundar bästa möjliga vård och omsorg under tiden de är där.
Vi kan inte med ord beskriva vilket enormt arbete det krävs utav dessa människor och genom att hjälpa dem att hitta nya hem åt deras hundar, så ger det dem möjligheten att ta in fler utsatta hundar och ge dem samma chans.

ELDSJÄLARNA


Vårt "fasta shelter" ligger utanför Murcia. Detta drivs utav en engelsk familj sedan ca 2011 och har i dagsläget plats för ca 80 hundar - även om det ofta finns fler hundar än så som det just nu byggs nya kennlar åt.

Arbetet som dessa 3 personer utför på daglig basis är mer än beundransvärt och alla hundar behandlas som om de vore deras egna familjehundar. Utöver mat, vatten, rena kennlar och vård så får varje hund kärlek och kel.
De reparerar kennlar, bygger skydd mot solen på sommaren och kämpar för att hålla hundarna och sheltret torra och över vatten när de regniga perioderna leder till översvämningar. 
Det här är ett heltidsjobb som utförs dygnet runt utav dessa eldsjälar och vi är så tacksamma över att få kalla dem våra vänner.

Vid varenda transport blir vårt team välkomnade med öppna armar och under de dagar som spenderas i sheltret blir man som en del av familjen. HUNDARNA


Ungefär 13 hundar är av olika skäl fast boende i sheltret och kan inte adopteras, några med leishmania och andra för att de skulle ha det för svårt att leva ett liv som familjehund.
Lyckligtvis har dessa "fasta residenter" det fantastiskt bra där de är och får den vård och kärlek de behöver för att ha ett bra liv!

Hundarna får mat dagligen, vård vid behov och god socialisering. De gör också sitt yttersta för att ge hundarna mer frihet genom att låta dem springa fritt på ett större område än sina kennlar.
Under den tiden får despringa och nosa runt, leka med andra hundar och umgås med den som städar området.
Tack vare donationerna som samlas in i Sverige får även hundarna goda tuggben och leksaker att roa sig med under tiden de är lösa på gården.

Då detta shelter sköts utav och på denna familjs ägor är vi måna om att låta dem få vara så privata som möjligt. Främst för att minska risken att fler får reda på deras tillhåll och således dumpar fler hundar än de kan ta hand om.


Därför tar de inte emot besök från allmänheten, men de är alltid noga med att lära känna de hundar som finns på området och ser till att vi får en så bra bild som möjligt utav varje individ. 


Vi har full tillit till dem som arbetar med hundarna dagligen och som är dem som har den mest rättvisa bilden utav varje individ.
Detta hjälper oss när vi ska matcha hund med ett potentiellt hem - samt en rättvis beskrivning om hundarna på vår hemsida.


MURCIA